Курсът на биткойна прехвърли $19 000 и е на стъпка от нов рекорд

3
412

Явно е съвпадение, но заедно с ръста на курса на акциите на Tesla расте и цената на биткойна. Преди броени минути курсът на основната криптовалута превиши $19 хиляди и е съвсем близо до пробиването на психологическата бариера от $20 хиляди.

В 12:00 часа наше време цената на биткойна достигна $19 087,75 за един BTC след като в рамките на само един час поскъпна с 3,7%. За последен път първата криптовалута се търгуваше при подобни цени през месец декември 2017 година по време на криптовалутния бум, характерен с резките колебания в курса на биткойна. Именно тогава курсът на основната криптовалута за първи път в цялата история достигна цена от почти $20 хиляди (по-точно, $19 783), след което цената на биткойна започна да спада, понякога с 3000 долара за 24 часа.

Както обикновено, едновременно с биткойна поскъпнаха и другите основни криптовалути:

Да си припомним, че в края на 2017 година курсът на биткойна рязко нарасна. В началото на месец октомври той бе малко над $5000, а през ноември достигна $20 000.

Едновременно с ръста на курса на биткойна се увеличава и броят на инвеститорите, които са на мнение, че основната криптовалута може да замени златото като средство за съхраняване на ценността. Редица финансови аналитици са на мнение, че  този ръст на се дължи предимно на очакваното отслабване на долара на фона на планираното монетарно стимулиране на американската и не само на американската икономика.

3 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари