Курсът на биткойна прехвърли $22 000 и продължава да се покачва

12
655

През нощта на 17 декември цената на биткойна отново достигна исторически максимум след като прехвърли $22 000. През последните 24 часа курсът на първата криптовалута прехвърли психологическата бариера от $20 000, а след това превиши и $21 000. В момента (8:20 часа наше време) интернет порталът CoinDеск, който извършва непрекъснат 24-часов мониторинг на почти всички криптовалути, показва че биткойнът се търгува при цена $22 112. В рамките на изминалото денонощие цената на основната криптовалута е нараснала с 13,69%.

Нов максимум от 2018 година до днес отбеляза и Ethereum, цената на който прехвърли $650. Капитализацията на криптовалута пазар вече превишава $640 милиарда. Пазарната капитализация само на биткойна за първи път прехвърли $400 милиарда.

Финансовите експерти са на мнение, че основната причина за ръста на курса на биткойна е критичната 2020 година, когато се разрази пандемията от новия коронавирус, довела до сериозен икономически спад и вследствие на това, обезценяване на фиатните валути. В крайна сметка, на криптовалутния пазар излязоха големите инвеститори – най-известните банки, корпорациите, инвестиционните фондове. Именно те осигуриха големия приток на парични средства в биткойна,

Очакванията са цената на биткойна да достигне 25-30 хиляди долара, след което ще спадне, понеже инвеститорите ще поискат да фиксират своите печалби. Голям спад в цената на основната криптовалута може да има само след началото на възстановяването на световната икономика и стабилизирането на фиатните пари. Ако кризата се задълбочи, курсът на биткойна ще продължи да расте.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари