Курсът на биткойна прехвърли $9300 и продължава да расте

9
807

Навярно мнозина помнят как преди година и половина цената на централната криптовалута Bitcoin за кратко надхвърли $20 000 за една цифрова монета. През месец декември курсът на биткойна се срина и спадна седем пъти до $3 400. Оттогава цената на първата криптовалута непрекъснато расте, но не така бързо както преди и както искат нейните притежатели. А днес биткойнът постави нов 13-месечен рекорд.

„Днес, 16 юни, курсът на биткойна достигна $9 381“ – съобщава CoinDesk. „В сравнение с предишния месец цената на основната криптовалута нарасна с 8%. През последните 24 часа в криптовалутните борси бяха продадени $19 милиарда във вид н BTC. Поглеждайки напред можем да кажем, че биткойнът може да прехвърли психологическата бариера от $10 000, понеже дългосрочните технологични изследвания и прогнози показват, че предстои тенденция на ръста“.

Ръстът в курса на криптовалутата става на фона на негативни изказвания и оценки за неговото съществуване. Bloomberg например, счита биткойна за ненужен:

„Когато гледат колебанията в курса на биткойна, хората изпускат нещо важно: никой не използва криптовалутата. Поради волатилността на курса, хората използват биткойна не като средство за разплащане, а като средство за съхранение. А това води до минимизиране на транзакциите свързани със закупуването на стоки и услуги“ – е мнението на експертите на Bloomber, което далеч не се споделя от всички.

Счита се, че причината за ръста на биткойна е търговската война на САЩ и Китай.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кварк
Кварк

И какво от това? Балъците пак ще глътнат вода. Но тъй като всеки се счита за умен, това ще доведе до намаляване на световния запас от вода. Ще се гълта много вода!

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Много е важно да се посочва кои са балъците 😉 Тези със спестявания във фиатните пари, от които държавата краде стойност чрез скрития данък под формата на инфлация или тези, които имат валута съхраняваща стойност без опасност от инфлация 😉

RYZEN
RYZEN

последен напън…преди голямото насиране

don
don

най-големия печеливш от биткойна е долъра$.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Напротив, на биткойна стойността не му се качва, а на долъра му пада спрямо биткойна. Защо?

Стойността на един биткойн е един биткойн. Има 21 милиона. Точка. Един долър днес не е един долър утре. Защото държавата печата и печата и краде от спестяванията ти чрез инфлацията намалявайки покупвателната способност на единия ти долър…

Sasser
Sasser

Най-добрата пирамида до момента според мен !

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

За да е питамида трябва да има някой на върха, който да обира парите. Пирамида са фиатните пари. Инфлацията дава новите напечатани пари първо на банката, от там на заем на държавата и най-накрая на обикновения човек. Инфлацията е много добра за тези на въха на пирамидата и много лоша за спестяванията на хората в дъното на пирамидата….

Efix
Efix

Пак напомпват балона …

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Кои са Те? За държавата знаем че напомпва фиатните пари като печата до безкрай… Това че долъра си губи стойността вече 10 години в стотици и хиляди проценти надолу спрямо биткойна е видно…. Долъровия балон се пука…