15.1 C
София

Курсът на биткойна прехвърли $9300 и продължава да расте

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Навярно мнозина помнят как преди година и половина цената на централната криптовалута Bitcoin за кратко надхвърли $20 000 за една цифрова монета. През месец декември курсът на биткойна се срина и спадна седем пъти до $3 400. Оттогава цената на първата криптовалута непрекъснато расте, но не така бързо както преди и както искат нейните притежатели. А днес биткойнът постави нов 13-месечен рекорд.

„Днес, 16 юни, курсът на биткойна достигна $9 381“ – съобщава CoinDesk. „В сравнение с предишния месец цената на основната криптовалута нарасна с 8%. През последните 24 часа в криптовалутните борси бяха продадени $19 милиарда във вид н BTC. Поглеждайки напред можем да кажем, че биткойнът може да прехвърли психологическата бариера от $10 000, понеже дългосрочните технологични изследвания и прогнози показват, че предстои тенденция на ръста“.

Ръстът в курса на криптовалутата става на фона на негативни изказвания и оценки за неговото съществуване. Bloomberg например, счита биткойна за ненужен:

„Когато гледат колебанията в курса на биткойна, хората изпускат нещо важно: никой не използва криптовалутата. Поради волатилността на курса, хората използват биткойна не като средство за разплащане, а като средство за съхранение. А това води до минимизиране на транзакциите свързани със закупуването на стоки и услуги“ – е мнението на експертите на Bloomber, което далеч не се споделя от всички.

Счита се, че причината за ръста на биткойна е търговската война на САЩ и Китай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини