Курсът на биткойна продължава да пада

1
1437

Курсът на биткойна за по-малко от едно денонощие падна със $163 надолу. Едновременно с това пазарната капитализация на основната криптовалута намаля с $3 милиарда. Веднага след нея започнаха да падат и курсовете на другите цифрови валути.

В сряда сутринта, на 16 октомври, биткойнът демонстрира спад от 1,66% в рамките на едно денонощие и първата криптовалута започна да се търгува при цена $8215. Ден преди това курсът на основната криптовалута бе твърде нестабилен, като цената на биткойна непрекъсната падаше и отново се покачваше.

Снижението на Bitcoin курса негативно се отрази на другите криптовалути. Така например, Ethereum за едно денонощие поевтиня с 2,5% и неговата цена слезе до $180. XRP преди няколко дни показваше позитивна динамика, сега спадна с 1,82% и се търгува на ниво $0,28. Bitcoin Cash слезе с 0,83% и сега се оценява на $224.

Статистиките показва, че в края на месец септември курсът на най-популярната криптовалута забави внезапния си спад. Той остана на ниво $7800 и след това започна бавно да се вдига нагоре. Но тенденцията изглежда не е много устойчива, понеже биткойнът остана близо до психологическата бариера от $8000.

В началото на днешния ден уеб порталът CoinDesk, който извършва непрекъснат мониторинг на почти всички криптовалути, показва че цената на биткойна е на ниво $7 947,55. Това означава спад от 2,69% в рамките на едно денонощие.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кимера
Кимера

Пустият BitCoin стигна връх и този, който трябваше кшира на максимума.Завличайки тонове с пари от финансово неграмотните хвърлящи парите си на вятъра! Видеокарти висок клас и каква ли не друга, поддържаща инфраструктура.Похарчили цяли състояния за сметки за ток захранваия ,куплунзи поддръжка. Обяснявах с години наред на уж-наглед здравомислещи хора (казвам наглед) ,защото всъщност зад фасадата те изобщо не разбираха концепцията за пари и какво е това екстремално спекулативна пирамидална схема за измами! Което всъщност представляват абс.всички криптовалути зад които стои фин-въздух под налягане. Неграмотниците държаха любимият си аргумент ,че пирамидата била бъдещето и ,че Доларът се печатил от въздух (пропускайки… Виж още »