Курсът на биткойна се срина до $45 хиляди – за 24 часа основната криптовалута поевтиня с $10 хиляди

12
1692

На 23 февруари тази година курсът на биткойна рязко слезе надолу и спадна до ниво от около $45 хиляди. Да си припомним, че само преди три дни водещата криптовалута се търгуваше при цена над $58 хиляди, но днес цената на биткойна е приблизително с $10 хиляди по-ниска.

В 14:00 часа наше време биткойнът се търгуваше при цена $45 454,79, което съответства на спад от 16,85% за изминалите 24 часа.

Това е първият съществен срив на основната криптовалута след като през последните няколко месеца тя бележеше рекорд след рекорд, а в края на миналата седмица пазарната капитализация на биткойна превиши $1 трилион.

Малко преди пазарната цена на водещата криптовалута да достигне $1 трилион, Илън Мъск заяви, че криптовалутата е почти толкова добра, колкото и фиатните пари. Но на 20-ти февруари генералният директор на Tesla обяви в своя Twitter акаунт, че цената на криптовалутите Bitcoin и Ethereum му изглежда височка. Може да е съвпадение, но след това курсът на почти всички криптовалути започна да слиза надолу.

Едновременно с това финансовото състояние на Илън Мъск намаля с 10% и неговият капитал спадна с $15,2 милиарда и сега възлиза на $183 милиарда. По този начин Мъск слезе на второ място в рейтинга на милиардерите Bloomberg Billionaires Index, а на първо място отново е Джеф Безос с капитал от $186 милиарда.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари