Курсът на биткойна се срина до $9600

6
520

Цената на първата криптовалута стремително тръгна надолу веднага след дебатите в Сената относно цифровата валута Libra на Facebook. За съвсем кратко време курсът на биткойна слезе до $10 000, а след това и под $9 600.

Преди започването на дебатите в американския Сенат, биткойнът се търгуваше при цена около $10 750.

Още миналата седмица редица финансови експерти прогнозираха, че сенатските дебати и слушания могат да окажат значително влияние на краткосрочния курс на биткойна. Този път прогнозите се оказаха верни.

Причината ситуацията с Libra да бъде свързвана с биткойна е ясна. Американските законодатели започват да изготвят съвсем нов подход към този нов клас активи, място в който сега иска да извоюва и проектът Libra на Facebook.

Изказа се ръководителят на блокчейн направлението на Facebook Девид Маркус. Но неговото изказване бе твърде неуверено и изпълнено с неловки паузи. Явно обстановката бе твърде непривична за него. Той така и не можа да даде никакъв отговор на въпроса, как ще бъде предотвратено изтичането на потребителски данни с появата на Libra. Той не можа да каже и защо Libra вместо в САЩ е регистрирана в Швейцария.

Уеб порталът CoinDesk, извършващ непрекъснат мониторинг на цените на всички криптовалути в момента показва, че 1 BTC се търгува за $9 532,96, което означава сериозен спад от -10,85%.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

Не се е сринал, започнал е да си връща нормалната цена балона.

Фарти
Фарти

Тос пък и той

Мирослав
Мирослав

Представете си притежателите на криптовалута, как всекидневно получават по два три микро инфарта, веднъж от радост, втори път от неприятни новини.
Аз лично щях да получа „монетарна“ психоза. Това да си продадеш къщата и да я сложиш на рулетката не е хич лесна работа!

Dave
Dave

при положение че повечето от нас не са дали и 1 лев за тия биткойни (е добре де дали сме по някоя и друга стотинка за ток и то тия които са ползвали легален ток), „сринал“ се до 9000 долара е доста интересно понятие…

пипи
пипи

Последен шанс да си купите под 10 000$.
После да не кажете че не съм ви предупредил!

Dave
Dave

Защо всички си мислите че биткойни само се копуват? Едно време с видеокарта за 50лв се изкарваха по 50-100 на ден. Повечето са продадени но някои още държим няколко за зор заман, да се „прецакаме“ като се срине до 9000 долара…. при положение че не сме дали нищо за него сриване до 9000 долара е смешно.