Курсът на биткойна се срина с 10% и пазарната капитализация на криптовалутите намаля със $100 милиарда

13
2120

Днес цената на биткойна намаля с около 10% и предизвика съкращаване на пазарната капитализация на всички криптовалути с около $100 милиарда. Към настоящия момент (15:00 часа наше време) водещата криптовалута се търгува при цена $46 349, което означава спад на курса от 10,23% за изтеклите 24 часа.

През последните 5 дни криптовалутният пазар изгуби почти $400 милиарда. Постигнатият миналата събота рекорден максимум на капитализацията от $1,75 трилиона благодарение на рекордния ръст на цените на биткойна и Ethereum-а, днес се срина до $1,37 трилиона.

Финансовите анализатори съобщиха, че през последните 24 часа са били ликвидирани дълги позиции с обща сума около $900 милиона, а през изминалото денонощие са ликвидирани търговските позиции на около 142 000 криптовалутни трейдъра, което означава, че техните биткойни са били продадени според пазарната цена на съответния ден. Това означава, че някои трейдъри са спечелили доста, но има и такива със загуби. Но печалбите са много повече, понеже цената на биткойна както преди е с около 60% по-висока в сравнение с тази от началото на годината.

Основните институционални притежатели на биткойни счетоха това за здравословна корекция на основната криптовалута и възможност за още повече трейдъри да излязат на криптовалутния пазар.

Делът на биткойна спрямо всички останали криптовалути към днешен ден възлиза на 61,7%. Водещата криптовалута през последните няколко дни изгуби около $200 милиарда от своята пазарна капитализация. Ethereum-ът е още по-зле, понеже за 5 дни изгуби над 25% от своята пазарна цена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари