Курсът на биткойна слезе под $23 хиляди

8
348

Цената на биткойна за кратко време рязко падна с 10% под $22 хиляди за 1 BTC и това доведе до загуби на борсите в размер от около 789 милиона. Във 12:12 UTC цената на основната криптовалута падна с почти 10% до минимума от $21 874. Сега започна възстановяването на биткойна.

Според информацията на Bybt, през изминалите 24 часа загубите от спада в курса на основната криптовалута са достигнали обща сума от над 789 милиона. Най-голямата загуба бе регистрирана на борсата BitMEX, на която един от трейдърите не успя да се ориентира навреме и изгуби $7,14 милиона.

Основните причини за поевтиняването на биткойна са две. Американският долар рязко тръгна нагоре след като премиерът на Великобритания Борис Джонсън (Boris Johnson) обяви новите много твърди ограничения във връзка с пандемията и новия щам на коронавируса. По този начин пострадаха еврото и британския паунд, а доларът поскъпна. Японската йена, която инвеститорите считат за безопасна валута за инвестиране, засега е в зелената зона. Спотовото злато се стабилизира на ниво $1880 за тройунция.

Втората причина за спада на курса на биткойна е, че стимулирането на икономиката на САЩ в размер на 900 милиарда, вече е включено в ключовите пазарни индекси, които до края на годината се очаква да достигнат много високи показатели.

В момента (10:00 часа наше време) биткойнът се търгува при цена $22 566. Спадът на курса за последните 24 часа е 5,87%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари