Курсът на Ethereum достигна над 3000 долара

12
1516

Биткойн и Dogecoin достигнаха нови рекордни стойности на курсовете си през април, но изглежда, че май ще бъде месецът на Ethereum, поне ако съдим според това как започнаха нещата. Криптовалутата, втората по големина в света и най-широко използваната, достигна 3000 щатски долара за първи път в неделя. Както е обичайно за криптовалутите, привличащи заглавията, това беше метеоричен възход за Ethereum през последната седмица. Каква е била цената на криптовалутата на същия ден преди една година? Малко над 207 долара.

Сега криптовалутата има пазарна капитализация от малко под 350 милиарда щатски долара. Тя нараства бързо през последната година, най-вече в очакване на нейното повторно стартиране като Ether 2.0, но това последно рали е свързано с новините от миналата седмица, че Европейската инвестиционна банка е издала 120 милиона долара (около 100 милиона евро) в облигации, използвайки блокчейна Ethereum.

Докато биткойнът е най-известната криптовалута, струваща 58 000 щатски долара за токен и с пазарна капитализация от над един трилион щатски долара, той почти изцяло се използва като спекулативен актив, който хората купуват  и продават. Ether, криптовалутата, изградена върху блокчейна Ethereum, е най-широко използваната дигитална валута при крипто търговията. Така например NFT токените, които удостоверяват собствеността върху дадени цифрови продукти, се купуват и продават по-специално с помощта на Ethereum, а не на биткойн.

Криптовалути като Bitcoin и Ethereum отбелязват значителен ръст от края на 2020 г. по много причини, включително нарастващата сила на големите компании за търговия с криптовалута, като последното събитие от този процес, беше публичното излизане на борсата на компанията Coinbase. Цената на Ethereum също е нараснала и в очакване на Ether 2.0, който ще промени основния начин, по който се добиват токени. Без да изпадаме в технически подробности, ще споменем само че Ether 2.0 обещава да бъде по-ефективен, което ще бъде добре за търговците и планетата, особено на фона на засилените критики, пред които се изправят криптовалутите през последните месеци, от страна на редица еко активисти и загрижени за природата експерти, които съобщават, че електроенергията и вредните емисии, генерирани от криптовалутите, сериозно застрашават екосистемата ни.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари