Към днешен ден Freze Nikrob е най-евтиният електромобил в Европа

4
3304

Латвийският производител на 4х4 бронирани автомобили се обедини с Nikrob и започна производството на електрическия автомобил Freze Nikrob, който съвместната компания обяви за най-евтиният автомобил в Европа. Цената на началната конфигурация е 10 000 евро, без да са направени каквито и да било отстъпки, и по този начин той се оказва по-евтин от Dacia Spring, за който съобщихме наскоро. Той обаче е доста по-малък, има две врати, само две места и почти няма багажно отделение.

Продажбите на електромобила Freze Nikrob стартираха в Латвия миналия месец, а компанията производител Dartz заяви, че търсенето на този електрически автомобил е огромно и най-вече от страна на компаниите за доставка на стоки и храна, както и за даване на автомобили под наем. На практика Freze Nikrob е пълно копие на популярния в Китай електромобил Wuling Hongguang Mini.

При използването на акумулаторен блок с капацитет 13,8 KWh, пробегът на Freze Nikrob е 200 км. Електрическия двигател е поставен на задната ос и е с мощност 13 KW при въртящ момент от 85 Nm. Максималната скорост на това превозно средство е ограничена до 100 км/ч.

Компанията предлага и по-скъпа версия с цена 15 хиляди евро, която включва акумулаторна батерия с по-голям капацитет, закалени стъкла, вегански материали за интериора и други най-различни подобрения. Подобно на Китай, малкият електромобил се радва на изключителна популярност.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари