Потребителите на Samsung устройствата, които поддържат функцията Samsung Pay, вече могат да съхраняват цифровите версии на сертификатите за ваксинация срещу COVID-19 директно в портфейла си. Това стана възможно благодарение на сътрудничеството на Samsung с The Commons Project, представляващ американска здравна организация с нестопанска цел.

Трябва обаче веднага да се отбележи, че тази функция засега е достъпна само за потребителите в САЩ. Те първо трябва да изтеглят безплатното приложение CommonHealth от магазина на Google Play и да следват инструкциите за достъп до своите данни за ваксинация срещу COVID-19 от участващите в програмата аптеки, здравни органи и доставчици на здравни грижи (все още не всички доставчици са свързани). След като потребителят получи достъп до своите идентификационни данни за COVID-19 в приложението CommonHealth, той може да ги добави към портфейла си Samsung Pay. След това сертификатът за ваксинация срещу Covid-19 ще бъде достъпен на началната страница на приложението Samsung Pay.

Що се отнася до ресторантите, училищата, офисите или други места, които изискват доказателство за ваксинация, не е ясно дали те ще приемат тези електронни версии или потребителите ще трябва да представят хартиения вариант за ваксинация срещу COVID-19. Samsung Pay все още има много малък дял от пазара на мобилни разплащания, където Apple Pay е доминиращото приложение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари