Лари Пейдж каза, че Facebook управлява продуктите си много лошо

0
10

Изпълнителният директор на Google извърши изненадваща атака срещу най-популярната социална мрежа Facebook. Лари Пейдж разкритикува ръководството на услугата и заяви, че то не се справя добре със задълженията си, съобщи Mashable.

Най-важният човек в Google е разкрил отношението си към Facebook в интервю за Wired, публикувано в четвъртък. Пейдж е изпуснал нервите си, когато е бил запитан каква е мотивацията на Google да се конкурира с водещата социална медия.

„Това е компания, която е много силна в тази сфера. Но освен това вършат много лоша работа по отношение на продуктите си.”, е заявил Лари Пейдж.

Той не е навлязъл в подробности и обяснения какво точно не му харесва в начина, по който Facebook менажира продуктите си. Това обаче е една от най-директните атаки, които е отправял към конкурентната компания до този момент. Тя идва само дни след като Facebook анонсира новата си търсеща услуга Graph Search. Някои анализатори смятат, че тя ще засегне най-много именно интересите на Google.

Пейдж е отбелязал, че не е задължително Facebook да се провали, за да може компанията му да напредне в областта на социалните мрежи. Директорът на Google смята, че компанията му прави нещо различно и погрешно се смята, че на социалната сцена има място само за един голям играч. Той е дал за пример това, че конкуренцията е копирала и внедрила някои от уникалните черти на Google+. Това, според Пейдж, е знак, че социалната мрежа, поддържана от компанията му, е на прав път.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари