Лари Пейдж: Google се нуждае от нова главна мисия

0
312

Изпълнителният директор на Google Лари Пейдж призна, че компанията е „надраснала“ своята сегашна мисия, формулирана в специално изявление преди цели 14 години.

В резултат технологичният гигант се нуждае от нова фундаментална цел, но все още няма яснота как да бъде дефинирана тя.

Когато Google изготвя оригиналната си дефиниция за главната мисия на компанията през 1998 г., там е записано, че това ще бъде да организира информационния поток в света и да го направи универсално достъпен и полезен“.

Пейдж настоява, че водената от него компания все още е отдадена на подобни принципи, но очевидно е време за промяна в стратегическите цели на Google.

„В момента сме в непознати води“, казва Пейдж в свое интервю за Financial Times. „Опитваме се да решим как ще звучи новата мисия, как да използваме наличните си ресурси и как да осъществим по-положително влияние върху света“.

Благодарение на своята търсачка и рекламния си бизнес, днес Google разполага с внушителни финансови и технологични ресурси, които според Лари Пейдж дори започват да притесняват някои страни, които не одобряват влиянието, което компанията упражнява върху универсален ресурс като интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за