Лекарство за намаляване нивото на телесните мазнини осигурява нулева смъртност от COVID-19

2
4769

Израелски учени натрупаха статистики от клинични изследвания, които показват че лекарствените препарати за намаляване нивото на телесните мазнини в организма предотвратяват повреждането на белите дробове на пациентите с COVID-19. Никой от приемащите тези лекарства пациенти не е починал от инфекцията, като повечето дори са оздравели в рамките на броени дни.

Изследването на медиците от Йерусалим е започнало през лятото на 2020 година, когато е станало ясно, че новият коронавирус SARS-CoV-2 възпрепятства ефективното разграждане на мазнините в белите дробове. Ето защо екипът от специалисти е тествал какъв ще бъде ефектът от обикновения фенофибрат, който се използва за борба с високото ниво на триглицеридите.

След това те са анализирали данните на 1500 заразени от COVID-19 пациенти които са приемали фенофибрат и други аналогични по действието си лекарствени препарати. Резултатите от тези клинични тестове са били съвсем предвидими.

Приемащите лекарства за ускоряване разграждането на телесните мазнини пациенти са оздравявали от COVID-19 буквално за броени дни, а смъртността е нулева.

В контролната група пациенти са се наблюдавали обширни повреждания на белите дробове и имало летални случаи.

Сега екипът специалисти започва по-обширни клинични тестове, които имат за цел да потвърдят свойствата на тези лекарствени препарати върху по-голяма група пациенти. Резултатите се очакват да бъдат официално обявени през следващите два-три месеца.

3.7 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари