Лесно ли е да се защитиш във Facebook?

0
22

Създателите на най-голямата социална мрежа Facebook първо се опитваха да разяснят на света, че неприкосновеността на личната информация е отживелица останала в миналия XX век, но когато не успяха да убедят никого в това, те започнаха да въвеждат различни възможности за защитава на потребителите си. Проблемът е в това, че защитата на профила ви се оказва почти невъзможна мисия, тъй като за постигането на добра защита е необходимо обхождането на поне 50 настройки и конфигурирането на близо 170 опции. Дори тогава обаче, вашата информация няма да бъде напълно защитена.

Настройките на сигурността не са единствения от големите проблеми на социалната мрежа. Споразумението за сигурност, с което се съгласява всеки, който иска да ползва Facebook е с 1300 думи по-дълго, отколкото е самата американска конституция. Сравнението е направено от вестник The New York Times.

Само тези факти са достатъчни за да притеснят поне малко всеки потребител на една от най-ползваните интернет услуги в света. Когато разберете за съществуването на сайта Openbook, веднага ще ви стане ясно, че каквото кажете във Facebook остава само между вас, вашите приятели и… целия свят. Чрез Openbook можете да търсите по ключови думи за информация публикувана в различни части на Facebook. Показани са и последните ключови думи, които са търсили потребителите на сайта. От тях можете да добиете представа каква част от личния ви живот е любопитна на непознатите, които може би се ровят във вашия профила.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари