Лиза Су е първата жена оглавила рейтинга на Associated Press

1
269

Генералният директор на AMD доктор Лиза Су през последните години получи редица парични награди и премии, понеже успя да изведе своята компания от границата на фалита до лидерските позиции в индекса S&P 500 през 2018 и 2019 години. Освен това, тя е и първата жена, която оглави рейтинга на Associated Press за най-високоплатените ръководители на компании. Този рейтинг се съставя всяка година.

През 2019 година доктор Су е получила различни премии и компенсации от AMD с обща сума $58,5 милиона. По този начин тя успя да изпревари всичките над 300 ръководители включени в рейтинга на Associated Press. Това е впечатляващ резултат, като се има предвид, че жените заемат ръководни длъжности само в 5% от компаниите в S&P 500.

Рейтингът на Associated Press има редица условия. В него могат да бъдат включени ръководителите работили минимум 2 години в компанията. Това се прави, за да може да изчислят чистите доходи – без влиянието на началните стимулиращи финансови премии.

Базовата заплата на Лиза Су е „едва“ $1 милион, но размерът на всичките допълнителни възнаграждения и компенсации за 2019 година я увеличава с внушителните 338% в сравнение с миналата година. В тези допълнителни плащания са включени премията за ефективност в размер на $1,2 милиона, възнаграждението в акции на компанията за $53 милиона и допълнителни опции за акции в размер на $3 милиона. Възнагражденията в акции са особено привлекателни, като се има предвид растежа на AMD. Да напомним, че под ръководството на Лиза Су цената акциите на AMD нарасна от $2,80 през 2014 година до рекордните $58,90 през месец февруари тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари