Лий Кун-хии: Samsung трябва да заложат на иновацията

0
19

По време на годишната си реч Председателят на Samsung Лий Кун-хии призова компанията си да зареже старите си бизнес планове и да заложи най-вече на изследване и развитие на иновативни технологии. Според него, това е единственият начин, по който Samsung могат да се изправят срещу конкуренцията и динамичността на пазара за електроника.

Лий сподели, че компанията му трябва да се отърве от бизнес моделите и стратегиите заложени преди десет години и от приоритета върху хардуера. В речта му до голяма степен отекваха неща, които бе казал преди няколко десетилетия като „променете всичко освен съпругата и децата си“. Противно на този слоган, в последните години Samsung не могат да се отърват от критики в липса на иновация и, вместо това, в копиране на чужди продукти.

Според председателя, за да тръгне напред, компанията трябва да се фокусира най-вече върху софтуера, особено що се отнася до мобилните й продукти. Така, например, Samsung трябва да измислят технологии от рода на сензора за пръстови отпечатъци в iPhone 5S или други инструменти, позволяващи на смартфоните и таблетите им да правят неща, които никой друг не може.

От компанията изглежда вече правят малки, но уверени стъпки в тази посока. Наскоро Главният им финансов директор Лий Санг Хуун обяви, че Samsung ще започнат много по-агресивно да търсят малки ценни компании, които биха могли да станат част от тях.
 
 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за