Ловците на митове бяха цензурирани от компании, занимаващи се с кредитни карти

3
151

Един от епизодите на предаването „Ловци на митове” никога няма да види бял свят, като причина за това е натискът на компании за кредитни карти, който е бил оказан върху телевизионния канал Discovery. Visa, American Express, Discover и други подобни са пратили адвокатите си след ловците на митове заради предаване, което тества възможностите на RFID чиповете, информира Gizmodo.

RFID чиповете са малки устройства, които предават информация с помощта на радиосигнали. Те могат да бъдат с вградена батерия или да се захранват безжично от радиовълните, които четат информация от тях. В чиповете се съхранява информация, която служи за установяване на местоположението на стоки или животни. За разлика от бар кодовете, RFID технологията позволява да се идентифицират обекти без те да са видими.

Безжичните чипове позволяват да се извършват разплащания чрез мобилни телефони, да се проследява местоположението на продукти, да се контролира достъпът на хора до определени места и да се извършва отдалечена инвентаризация.

В сваления епизод от „Ловци на митове” са развенчани някои от вярванията за RFID технологията, а други са били потвърдени. Кредитните компании са заплашили директно Discovery, че ще изтеглят рекламата си от веригата канали за документални филми, ако епизодът не бъде изключен от програмата. Ръководителите на Discovery са се поддали на натиска и противоречивият епизод няма да бъде излъчен в ефир.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари