Ловците на митове направиха специален епизод от шоуто си, посветен на Стив Джобс

1
13

Едва ли са много хората, които не знаят кои са световноизвестните ловци на митове Адам Савидж и Джейми Хайнеман. Предаването на лудите глави се излъчва по документалния телевизионен канал Discovery и се ползва с огромен рейтинг по целия свят. Епизодите са налични и у нас с превод на български и по този начин са достъпни за любопитните зрители. Ловците на митове заснеха специален епизод, който е посветен на дейността на Стив Джобс и ще бъде излъчен премиерно през този уикенд, информира Digital Trends.

Ловците на митове, познати още като Mythbusters, са озаглавили поредната серия от документалната си поредица така: iGenius: Как Стив Джобс промени света. Шоуто се произвежда по поръчка на канала Discovery от екип на Peacock Productions, които са част от американския телевизионен канал NBC.

„Някой беше казал, че да вървиш по пътя, който други са изградили преди теб е много предсказуем начин на действие. Следователно, прогресът се движи от непредсказуеми и неблагоразумни хора. Стив Джобс беше точно такъв човек. Той не просто даваше на публиката това, което тя иска от него, а проектираше и налагаше напълно нов начин на мислене за това, как трябва да живеят хората в технологично отношение. Той е засегнал както директно, така и индиректно, живота и навиците на много хора.”, е заявил Адам Савидж пред изданието Entertainment Weekly, по повод на специалния епизод от документалната поредица.

Както може да се очаква, в този случай ловците на митове ще излязат от обичайните рамки, характерни за тяхното предаване. Ще бъдат включени интервюта с хора, които са били близки до Джобс и Apple. Един от тях е Даниел Котке, който е един от най-старите служители на технологичния гигант и е пътувал със създателя на компанията чак до Индия. В епизода ще участва и Джон Драпър, познат още като Капитан Крънч, който в миналото се е занимавал с хакване на телефонни линии и се явява вдъхновител на Стив Джобс за навлизането му в компютърната сфера. В предаването ще видим и Стиви Уондър, който ще говори за това как Джобс е променил музикалния бизнес, през последните десет години.

Българската премиера на предаването ще бъде на 30 октомври от 22:00 часа по Discovery Channel.

От Apple също са подготвили специално видео, с което ще почетат паметта на Стив Джобс, но то няма да бъде излъчено по телевизията, а ще може да се види на огромен екран в Купертино, щата Калифорния. Информацията за това идва от специално съобщение, което изпълнителният директор Тим Кук е разпратил до подчинените си служители в Apple.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Producenta Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Producenta
Producenta

Някой знае ли къде може да се свалят да се гледат и старите серии ама на български?:help: