Лондонската „Оксфорд Стрийт“ получава смарт паваж

1
5


Емблематичната лондонска улица „Оксфорд Стрийт” ще получи смарт плочки, които ще генерират електричество, когато бъде стъпено на тях, предава британското издание на IBTimes. Те ще бъдат доставени от местната компания Pavegen, която специализира в създаването и доставката на нестандартни паважни решения и продукти от областта на възстановяемата енергия. Техните плочки V3 генерират по пет вата всеки път, когато попадне крак върху тях, като това може да се използва за захранването с енергия на различни обекти – от улични лампи до рекламни пана. За разлика от предишния модел на плочките, генерираната енергия е двеста пъти повече и енергията бива генерирана независимо от това къде по тях стъпва човек. Предишният модел е генерирал електричество единствено, ако се стъпи в центъра им.

Плочките използват упражнения върху тях натиск, което задвижва малки генератори, разположени във всеки от краищата на триъгълните плочки посредством силата на електромагнитната индукция. Изданието коментира с намигване, че вземайки предвид маршовете на агитките на лондонските клубове, осъществявани по нея, ще може да се генерира доста енергия.

Сред множеството приложения на технологията, Pavegen посочват различни ползи, включително и маркетинговите такива, да проследят и предскажат човешкото поведение по походката на човек или директно да си комуникират със смартфоните им. Последните звучат, колкото иновативно, толкова и зловещо.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Nervous Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Nervous
Nervous

5 вата? Или 5 ватчаса или ватсекунди?