Лондон въведе възможно най-високото ниво на ограниченията заради пандемията. Хората започнаха да напускат града

4
2586

„Тези мерки на практика ще бъдат аналогични на националния локдаун. На Коледа е забранено ходенето на гости и посрещането на други семейства“ обяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

В британската столица бе въведено възможно най-високото ниво на ограничения заради пандемията – четвъртото ниво. Отново закриват врати магазините, спортните зали, фризьорските салони и т.н. На този фон жителите на Лондон решиха да бягат от града, докато не е станало късно.

В това има логика, понеже тези изключително твърди ограничения се въвеждат само в столицата на Великобритания и в няколко области в югоизточната част на страната. За да избегнат неудобствата, огромен брой лондончани решиха да напуснат града и за известно време да се преместят в места с по-леки ограничения.

Въвеждането на новите ограничения в Лондон бе обявено от кмета на града като „разрушително“. Борис Джонсън каза, че това решение на правителството дори е закъсняло и сега ще бъде по-сложно да се накара обществеността да се подчинява. Много семейства вече бяха поканили гости и се бяха подготвили заедно да празнуват Коледа заедно.

Министърът на здравеопазването на Великобритания съобщи, че въведените твърди ограничения във Великобритания могат да продължат дотогава, докато в страната не започне масова ваксинация, а това може да продължи месеци. Всичко това е свързано предимно с новия щам на коронавируса, който според последни данни се предава между хората със 70% по-висока ефективност.

И още, министърът заяв,и че решението на хилядите семейства да напуснат Лондон е абсолютно безотговорно.

3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари