10.8 C
София

Лондон ще използва 5G мрежи до 2020 година

Най-четени

Кметът на Лондон Борис Джонсън обеща на жителите на британската столица, че до 2020 година ще могат да теглят филм на телефона си за по-малко от секунда. През същата година градът ще започне да използва „първата в света голяма 5G мобилна мрежа“ разработена с помощта на специалисти от Университета в Съри.

„Лондон си печели репутацията на технологична столица на Европа, затова трябва да сме сигурни, че всеки лондончанин има достъп до най-добрите мрежи,“ сподели Джонсън. „Бързото подобряване на свързаността на този прекрасен град е ключова част от инфраструктурния план на Лондон.“

Кметът на града също така обеща, че бъдещите наематели и купувачи на имоти ще получават много по-подробна информация за скоростта на мрежата в тези имоти. Освен това, на базата на данни предоставени от телекомуникационната индустрия ще бъде изготвена карта показваща районите, които най-спешно се нуждаят от подобрения в мрежовата инфраструктура. Той предвижда, че в близкото бъдеще тази инфраструктура ще бъде представена от комбинация от нови и традиционни технологии.

Споменатият план ще се отнася за период от тази година до 2050-та и е първият опит за описване на нуждите на Лондон и определяне на тяхната цена. Консултациите по проекта ще започнат до няколко месеца.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини