Лоши новини от Китай: инкубационният период на коронавируса е до 24 дни

15
6433

Китайските медицински специалисти изследващи новия коронавирус откриха, че неговият инкубационен период не е максимум 14 дни, както се считаше досега, а от 3 до 24 дни. Това означава, че всички, които са били в карантина за две седмици и изписани като здрави, всъщност могат да са носители на вируса. Те могат да се разболеят отново и са потенциално заразни за околните.

Съавтор на изследването, което показа новият инкубационен период, е доктор Чжун Наншан. Именно той първи откри коронавируса SARS през 2003 година и бе назначен за водещ консултант по управлението на текущата криза с коронавируса 2019-nCoV. Сега започват проверките на резултатите, получени от китайския медицински екип, но като се има предвид техния опит, изключено е да са допуснали грешка.

Това означава, че препоръките на СЗО за спазване на карантина в продължение на 14 дни за всички контактували с болни от 2019-nCoV, просто са неефективни. Вирусът може да се появи след до 10 дни от изписването и след карантината, като през това време човекът е потенциално заразен за всички наоколо.

Изследванията на Чжун Наншан и неговите колеги се базират на данните от 1099 пациента с коронавируса от 522 болници в 31 провинции на Китай. От тях само 1,18% са се заразили от природата. Всички останали пациенти са се заразили с вируса 2019-nCoV от контакт с хора от град Ухан, който стана огнището на вирусната епидемия.

Засега СЗО няма реакция на това изследване и не е потвърдила новия инкубационен период на коронавируса 2019-nCoV. Всички държави, в които са въведени карантини, използват 14 дневен срок.

Уеб изданието Sina публикува изказването на китайския академик Уан Чен, който заяви, че „положителен резултат при лабораторните изследвания вярно се отразява при от 30 до 50% от заболелите“. Като добавим и инкубационния срок от 24 дни, по време на които вирусът е все още заразен, но не се проявява, то официалната статистика на китайските власти за броя заболели от 2019-nCoV дори и приблизително не прилича на истина.

Косвено доказателство за това, че епидемията в Китай не е под контрол и властите се опитват да овладеят ситуацията е, че започнаха масови уволнения на чуждестранни пилоти. Това може да означава, че китайските авиокомпании не се и надяват за възстановяване на предишния трафик на полетите през следващите 6-8 месеца. В противен случай тези с тези уволнения ще трябва да се плащат големи обезщетения, а това не е икономически изгодно.

Според публикуваните преди няколко часа статистики на китайските медици, към днешен ден броят на починалите от китайския коронавирус прехвърли психологическата бариера от 1000 души – те вече са 1018. За първи път за едно денонощие са починали над 100 души – те са 108. Броят на заразените е 43 109 души. От болниците са изписани 4062 оздравели.

Китайските компании поискаха от местните банки кредити в размер на $8 милиарда, за да се справят със загубите от епидемията. Xiaomi например, поиска кредит от $716 милиона.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
10 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
🇪🇺🇧🇬Българи срещу дезинформационните кампании
🇪🇺🇧🇬Българи срещу дезинформационните кампании

За да не станете неволен субект в дезинформационна кампания силно Ви съветвам да промените заглавието на:

„Лоши новини от Китай: инкубационният период на коронавируса е ДО* 24 дни“

Много хора четат САМО заглавието и ще си помислят, че инкубационния период Е 24 дни, което не е вярно. Между „е“ и „е до“ има огромна разлика.

Заплатата в България не „е“ 6000 лв, но има заплати „ДО“ 6000 лв.

Явор
Явор

За сега не го намирам в нито една от по-читавите медии. Дано independant да са се подвели. За сега половината от заразените имат инкубационен период от до 3 дни. Тоест тези 24 дни може да са някакви теоретични, но на практика да няма или почти да няма подобни случаи.

Dave
Dave

Китай се оказа че крият броя на загиналите. В новата „болница“ построена за няколко дни нямало никакви медицински апарати или лекари. Просто си е морга.
Много често умрелите се забранява да се преглеждат за да не бъдат броени като умрели.

Пламен
Пламен

Kитaйcĸитe ĸoмyниcти винaги лъжaт, cмъpтнocттa e мнoгo пo гoлямa oт oфициaлнo oбявeнaтa. Taм мeдиитe ca cлyгинaж нa пpaвитeлcтвoтo. Moй пpиятeл e глeдaл ĸлип сниман в eднa oт тexнитe бoлници. Oщe нa вxoдa e имaлo тeлa пo зeмятa и в линeйĸитe нaoĸoлo. Πocлe oбявили чe ĸитaeцa cнимaл ĸлипa e бил apecтyвaн вeднaгa.

Бай Уй
Бай Уй

Пуяци,колко са починалите от обикновен грип в Германия и Франция или Англия през миналия сезон?
(не искам аз да назовавам числата)………….

пацата
пацата

Пацко, и ти си с мокри сънища за комунисти…
Ако тоя грип беше плъзнал в САЩ, Англия или Франция, сега щяха да са опожарени от черните, пардон, правоимащите. Единствено Китай има възможността и желанието да спаси света по един или друг начин. Това дето криели данни, го пише западна „независима“ преса, която също така пише че ние ядем кал, русия кучета, а китай деца. Иди и виж, тогава вярвай

Пламен
Пламен

Абе руски трол недей да ми фамилиарничиш какъв пацка да не си си пил кафето със мен. И кой те произведе експерт че взе да даваш мнения. Даже нямаш достойнство да си застанеш със името. А кучета и котки че се ядат в Китай това и децата го знаят.

https://www.facebook.com/photo?fbid=2596528880445904&set=pcb.2596530540445738

comment image&imgrefurl=https://teilenistheilen.com/endlich-taiwan-verbietet-hunde-und-katzenfleisch/&docid=QOxs93mKZasxOM&tbnid=3mh8rHpPebygNM:&vet=1&w=640&h=427&itg=1&hl=it-it&source=sh/x/im

favr
favr

откога само експерти могат да дават мнения….? и кой аджеба та е излъгал, че ти си такъв… ?

Мангалата
Мангалата

Паци, нека и аз да те посера. Ми много ясно е че ще се ядат. За какво да отива месото им бадева. Ние пък ядем крави, нещо немислимо за индия. Отделно че ако такава зараза плъзне в западния свят, или недай си боже гръмне някоя ядрен реактор, джендърите ще се разбягат и няма да има кой да се справи със ситуацията(хюмне райтс ръираш ли). Но поживьом увидим. Ще гледаме упадъка на запада от първите редици.

Мianmar
Мianmar

Нямаш 24 дни нямаш дори и 24 часа.Инкубационният период е по малък. https://www.ccn.com/coronavirus-death-smog-is-china-burning-thousands-of-infected-bodies/

ллл
ллл

Аз разбирам, че тази новина вълнува доста хора, но някак си не се вписва в IT новинарски сайт.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Ако това е глобална заплаха, мисля че ще е добре да се забравят определенията и да бъде съобщено, но и съм съгласен, последните 10 новини са само корона вирус и кой отказва участие. Точно пък, кой няма да ходи на mwc 2020, баш баш на никой не му хлопа от нужда да знае.

напротив, ллл :)
напротив, ллл :)

В действителност грип има всяка зима. От него всяка година във всяка държава умират хиляди възрастни и болни хора, които така или иначе вече са на умиране. А целият цирк с „коронавируса“ е чисто (дез)информационна кампания за създаване на паника, насаждане на страх и дестабилизиране на най-силната световна икономика. Затова мястото и е в новините на IT сайтовете. Прочети романа „Състояние на страх“ на Майкъл Крайтън, за да разбереш кой и защо е заинтересован от такива кампании.

Запознат
Запознат

Още по-лоши новини: Калдатата разпространява кокорона вируса, чрез новините