Любители инженери търсят финансиране, за да пробият Луната

0
167

Малък екип от ентусиасти на тема „Космос“ стартира кампания през популярната платформа Kickstarter в опит да създаде космически кораб, който да се забие в повърхността на Луната.

Корабът, който те наричат Moonspike, има островърха форма, откъдето идва и името му. Проектът е замислен от Крис Ламур, който е предприемач и работи в областта на телекомуникациите и Кристиан фон Бенгстън, съосновател на датската научна група Copenhagen Suborbitals, която се занимава с физика и ракети. Тяхната идея е да създадат именно подобна ракета, която може да пробие лунната повърхност и да внесе сензори, които да изследват най-близкия ни съсед в Слънчевата система.

Ракетата ще има три части и ще тежи около 22 тона, като най-горе ще стои острият ѝ връх. Дизайнът е на екипа, който е работил в Copenhagen Suborbitals и техните изчисления за механизма на изстрелване и по-нататъшно действие са публикувани на официалния сайт на проекта.

Всъщност основната цел на групата е на да постигне някакво супер научно откритие, а преди всичко да провери дали пробиването на Луната е възможно. За да пробват идеите си на практика, Ламур, фон Бенгстън и компания търсят един милион долара финансиране. Срещу тази сума те ще наберат по-голям екип и ще построят завода, където да се сглоби ракетата.

„Някой ще каже, че вече сме били на Луната. Да, но не всички и не скоро“, казват ентусиастите, които искат да променят това.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари