Компютърен специалист модифицира стандартен USB стик по такъв начин, че след известно време нормална работа, устройството се самовзривява, както се намира в порта на компютърното устройство.

Потребителят с никнейм MG в своя блог описа своето устройство. USB стикът е модифициран – добавен е чипа ATtiny 85, който дава възможност за превръщане на обикновения флаш стик в USB Rubber Ducky – устройство, което компютърът разпознава като стандартна USB клавиатура. По този начин, става възможно съвсем лесното интегриране на вредоносен код в компютърната система.

С помощта на вмъкнатия хакерски код и чрез лека модификация на начина на подаване на електрическото захранване към чиповете на стика, постепенно се натрупва енергия и след определено време работа с компютъра, стикът се самовзривява.

Демонстрационно видео показва как лаптопът разпознава флаш стика, как се появява програмен прозорец с интересни надписи и как малко след това стикът гръмва, при това доста ефектно.

От съображения на безопасност, хакерът не публикува какво точно е устройството на този стик. По принцип, в стика може да бъде поставено и някакво друго вещество, което да се взриви заедно с взрива на електронния компонент във флаш стика и ситуацията от забавна да стане трагична.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари