Людо Антонов, директор „Инженерно развитие“, Pinterest: Дигиталната сигурност ще е най-важният приоритет за 2018 г

0
356
Дигиталната сигурност ще е най-важният приоритет за 2018 г. както за потребителите, така и за световния бизнес.

Това сподели един от водещите световни дигитални експерти, Людо Антонов, директор „Инженерно развитие“, Pinterest, във връзка с актуалните теми, които ще бъдат дискутирани по време на конференцията DigitalK 2018. Събитието, което ще събере близо 40 световни специалисти в областта на дигиталните технологии и бизнес иновации, ще се проведе на 31 май и 1 юни в София и се организира от Капитал, LAUNCHHUB и NEVEQ.

Стана съвсем очевидно, че личните данни не са добре подсигурени и могат да бъдат използвани, за да повлияят на значими решения по неочакван досега начин. Слабостта в тази сфера започна да се забелязва преди няколко години, когато имаше пробиви в сигурността на различни технологични компании, но едва сега стана ясно колко е важна добре измислената стратегия за дигитална сигурност. Промените в тази посока вече започнаха, но ще извървим дълъг път преди да се намери баланс между удобството и сигурността на потребителите

споделя Людо Антонов.

В последните 5 години Людо работи успешно за увеличаване на активните потребителите на Pinterest от 20 до 200 милиона на месец в световен мащаб. Преди това той заема позиции в Майкрософт и в една от най-големите платформи за онлайн забавление и стрийминг в САЩ – Hulu.

Посетителите на DigitalK 2018 ще имат възможност да получат отговори и на други актуални въпроси, свързани с изкуствения интелект, fintech технологиите и най-новите тенденции в комуникационния бизнес.

Конференцията ще събере бизнес визионери, сред които Джон Гарджуло, Airbnb; Макс Аморделузо, Amazon Alexa и Джоел Хюс, IndieGoGo. Сред лекторите са основателят на стартъпа TenX – Джулиан Хосп, чиято технология позволява криптовалутите да се използват като разплащателно средство навсякъде и по всяко време, както и Тин Ханг Лиу, основател и изпълнителен директор на Open Motors, който ще представи автономните коли и бъдещето на градската мобилност.

По традиция DigitalK 2018 ще е домакин и на стартъп състезание, в рамките на което млади предприемачи ще представят идеите си пред международни инвеститори. Финалистите в предизвикателството ще имат възможност да се състезават за парична награда в размер на 10,000 евро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари