Майкрософт България и Coursedot ще обучават ИТ специалисти в програмата Microsoft Certification Lab

3
789
Мария Габриел: Към днешна дата в Европа липсват 350 000 ИТ специалисти, като до 2020 г. те ще бъдат 500 000. Това е сфера, в която са необходими ежедневни усилия, а те са възможни само със съдействието на партньори като Майкрософт

На официално събитие в Microsoft Innovation Center Калин Димчев, изпълнителен директор на Майкрософт България, представи програмата Microsoft Certification Lab, която ще се реализира от компанията в партньорство с Coursedot. Специален гост на събитието беше еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество, Мария Габриел.

„Днешната инициатива отговаря на едно от най-големите предизвикателства пред Европейския съюз – дигиталните умения и знания. Към днешна дата в Европа липсват 350 000 ИТ специалисти, като до 2020 г. те ще бъдат 500 000. Това е сфера, в която са необходими ежедневни усилия, а те са възможни само със съдействието на партньори като Майкрософт“, коментира Мария Габриел.

„В предстоящите обучения ще насочим фокусът на участниците към Microsoft Azure – глобалната и надеждна хибридна облачна услуга на компанията, достъпна в 140 страни по света, която е в основата на дигиталната трансформация на съвременния бизнес и в стратегията ни за растеж като технологичен лидер. Azure набира все повече популярност сред потребителите и Майкрософт регистрира 120 000 нови абонамента месечно, а употребата на изчислителни ресурси в Azure бележи ръст повече от два пъти на годишна база“, заяви Калин Димчев.

„Нуждата на пазара на труда от специалисти в областта на облачните технологии расте всеки ден и целта на Microsoft Certification Lab е да създаде сертифицирани специалисти, които могат да отговорят на все по-високите изисквания на технологичните компании.“, добави Теодор Панайотов, изпълнителен директор на Coursedot.

Microsoft Certification Lab ще служи като инкубатор за таланти, професионалисти и специалисти, които искат да развият уменията си и да бъдат подготвени за бъдещото търсене и тенденции на ИТ пазара. Първите участници в Microsoft Certification Lab ще получат достъп до разнообразни обучителни материали и активности – лаборатории, практически тестове, ръководства и програмата Microsoft Certified Trainer. Програмата на първият пилотен проект в Microsoft Certification Lab ще включва 2 основни курса на темата облачни технологии – Implementing Microsoft Azure Infrastructure и Architecting Microsoft Azure Solutions.

Implementing Microsoft Azure Infrastructure е насочен към ИТ специалисти, които имат предишен опит с облачните технологии и желаят да задълбочат знанията и уменията си при работа с платформата Azure. Курсът обучава ИТ професионалистите как да предоставят и управляват услуги в Microsoft Azure. Участниците ще се научат как да прилагат инфраструктурни компоненти като виртуални мрежи, виртуални машини, контейнери, уеб и мобилни приложения, и съхранения в облачната платформа.

Architecting Microsoft Azure Solutions е насочен към специалисти с предишен опит в изграждането на инфраструктура и приложения чрез Azure, като участниците трябва да имат познания за повечето услуги, които облачната платформа на Майкрософт предлага. Курсът е насочен основно към специалисти, които работят за организации, планиращи да подобрят съществуващите си решения в Azure или да имплементират нови такива.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мангалата
Мангалата
3 години

Къде ви е маркера „Платена реклама“. Завалийте М$,…опрели са до тая амеба мария шапрон!

А 3 е
А 3 е
3 години

мале, Горкият ми Тедо Медо къде се е набъркал….

Коментар
Коментар
3 години

Напълно нормално е да пускате платени публикации, разбираме, че и вие трябва да печелите – в това няма нищо лошо, просто ще е коректно към нас да ги маркирате по някакъв начин.
Политици да лобират за корпорации иди-дойди, ама еврокомисар… вижда се корупцията до къде е стигнала.