Майкрософт закупиха Perceptive Pixel Inc

0
52

Microsoft Corp ще закупи Perceptive Pixel Inc, разработчик на широкоекранни тъчскрийн екрани, заяви вчера изпълнителният директор на Майкрософт Стив Балмър.

Освен това той заяви, че Майкрософт ще пуснат последната версия на своята ОС през октомври, заявявайки, че това ще е най-важното събитие за компанията от пускането на Windows 95 преди близо 20 години.

„Това е една епична година“, заяви Балмър пред близо 16 000 партньори на конференция в Торонто. „Това е година на изключителни възможности.“

Следващите 12 месеца се приемат за критични за софтуерния гигант, който подготвя удар с който да пребори доминацията на Apple Inc и Google на така важния за фирмата мобилен пазар.

Компанията залага главно на четири решаващи стъпки: новата операционна система на Уиндоус, таблетите Surface, новата версия на Microsoft Office, както и техния нов софтуер за мобилни телефони.

„Не само всеки главен продукт на компанията ще приеме едно ново лице, но и в края на годината ще знаем дали новата операционна система Уиндоус 8 ще е една голяма крачка напред за компанията или ще е провал“, заяви анализаторът на IDS Ал Хилва.

От Майкрософт заявиха, че от първата седмица на август, компанията ще почне да разпраща своята нова операционна система на хардуерните си партньори.

Балмър заяви също така в прес-релийз съпътстващ конференцията на световните партньори на компанията: „Това ще е годината в която ще осъществим най-голямото и масово пускане на нови продукти в историята на компанията, което ще даде страхотни възможности на нашите партньори да израстнат в бизнеса си.“

Perceptive Pixel е основана през 2006г. и пусна на пазара своите първи мултитъч системи на следващата година, когато си партнират със CNN, които през 2008г., използват именно техните устройства при медийното отразяване на президентските избори в САЩ.

Технологичният директор на компанията Джеф Хан излезе на сцената на конференцията, като навигираше на широкоекранният екран през онлайн карти, маркираше съдържание със стилус и демонстрира взаимодействието на устройството с Windows 8.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари