Майкрософт обявиха точната дата за пускането на Windows 8

5
33

След месеци на спекулации, Майкрософт най-после разкри точната дата в която ще пусне официално Windows 8.

След като стана ясно, че това ще стане през месец октомври, президентът на отдела отговарящ за Windows и Windows Live в Майкрософт Стивън Синофски обяви, че официалното пускане на новата операционна система ще се състои на двадесет и шести октомври.

Майкрософт възлагат големи надежди за големия ден, в който Windows 8 – най-амбициозният проект на компанията от години – ще види бял свят официално. Както вече знаете, тя ще включва официална десктоп-версия със старт-бутон и икони, както и радикално променен „Metro“ интерфейс с широки и интерактивни панели предназначен за Windows Phone.

Много от приложенията, в това число и Internet Explorer са проектирани наново специално за Metro, докато други, като наскоро представеният пакет на Microsoft Office ще функционират, като десктоп-приложения.

Засега очакванията на специалистите и обикновените потребители са противоречиви и едва ли ще може да се каже със сигурност как ще се възприеме новата операционна система от хората преди да се запознаят с финалната версия. По-рано от Майкрософт съобщиха, че заедно с излизането на новата операционна система бял свят ще види и таблета на Майкрософт, което прави всеобщото очакване още по-голямо.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари