Майкрософт подписаха споразумение с Sharp за ползването на exFAT

0
33

От Майкрософт съобщиха вчера, че са подписали споразумение, което ще позволи на японската компания Sharp да използва нейната файлова система exFAT. Така американският софтуерен гигант увеличава компаниите-производители на мобилни устройства, които ползват лицензите и.

Представител на Майкрософт уточни, че сделката включва конкретно правото на Sharp да използват exFAT-технологията в смартфоните, ползващи операционна система Android.

Докато в целия свят, Sharp са известни най-вече, като производители на телевизори и LCD-панели, то те са и водещ мобилен производител в Япония, като продават устройствата си главно чрез своята марка Aquos. По данни на японската компания за анализ на данни MM Research Institute, Sharp се нареждат на второ място след Епъл, като доставчик на смартфони за Япония.

Майкрософт продължават да осигуряват подкрепа за различни производители на exFAT, система, която въведоха с появата на Vista.

Производители, като Sharp трябва да добавят системата, за да бъдат устройствата им съвместими с различни устройства. Някои анализатори изказват мнение, че Майкрософт правят повече пари от продажбата на лицензи на производители, чиито устройства работят с Android, отколкото правят от Windows.

През януари, от Майкрософт заявиха, че около 70% от продаваните в САЩ устройства с ОС Андроид използват техни лицензирани технологии. Тези данни бяха изнесени в обявление за сключено споразумение между тях и LG, което се отнасяше до таблети, мобилни телефони и други устройства, използващи операционни системи Android и Chrome. exFAT-форматът е все по-широко поддържан и от различни „смарт“-устройства.

Майкрософт постигнаха вече подобни споразумения с японски производители на телефони, които използват exFAT, като Panasonic, Sony и Canon. Стандартизационният орган SD Association също възприе exFAT за спецификациите на картите памет. Последните версии на операционната система на Епъл OS X, също поддържат exFAT

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари