Майкрософт представи редица иновативни бизнес решения за защита

1
512
Майкрософт представи редица интелигентни инструменти и технологии за сигурност, които да помогнат на корпорациите да защитят по-лесно данните и мрежите си срещу най-големите кибер заплахи в момента, както и да се справят с атаки, насочени към интернет на нещата (IoT) и крайните устройства.

Новите решения се базират на дългогодишните усилия на Майкрософт за разработване на иновации, които позволяват на потребителите да защитят широки екосистеми срещу кибер атаки – от облака до крайните устройства.

„Опустошителните кибер атаки от изминалата година показаха, че заплахите се развиват и стават още по-сериозни. Иновациите в технологичния сектор трябва да се ускорят, за да отговорят на тези заплахи за сигурността. Днешните стъпки са постижение в областта на сигурността, не само за облака, а и за милиардите нови устройства, които работят в световните компютърни мрежи“, коментира президентът на Майкрософт Брад Смит.

Azure Sphere

Майкрософт използва силата на интелигентния облак, за да отговори на заплахите, насочени към нов клас свързани устройства, които използват чип, наречен микроконтролер (MCU). На глобалния пазара годишно излизат близо 9 млрд. нови устройства, базирани на MCU – от играчки и домакински уреди до индустриално оборудване. За да защити това ново поколение свързани устройства Майкрософт въвежда Azure Sphere – първата по рода си платформа за създаване на висококачествени свързани MCU устройства.

Microsoft 365 Intelligent Security Solutions

С развитието на кибер заплахите компаниите все по-често разчитат на инструменти и решения за защита, които са базирани на облачни технологии. В тази връзка Майкрософт представя редица интелигентни функции за сигурност за корпоративното облачно решение Microsoft 356, които целят да предоставят на ИТ специалистите инструменти за по-лесно управление на сигурността в облачните платформи. Решенията включват:

Разширени инструменти за предотвратяване на заплахи

За да помогне на екипите да бъдат подготвени за потенциални заплахи, Майкрософт представя решенията Secure Score и Attack Simulator. Secure Score улеснява бизнес организациите да вземат правилно решение как да защитят потребителите, данните устройствата си, като прави оценка на риска изготвя общ рейтинг на сигурността. Решението позволява на организациите да сравняват резултатите си с други с подобни профили, благодарение на вграденото машинно обучение. Attack Simulator, част от Office 365 Threat Intelligence, позволява на екипите за сигурност да изпълняват симулирани атаки – включително ransomware и phishing кампании – за да проверят реакциите на своите служители и да оптимизират настройките им за сигурност.

 Автоматизирано откриване и отстраняване на заплахи

Защитата на Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) работи интегрирано с Microsoft 365, предоставяйки защита от заплахи в Office 365, Windows и Azure. Благодарение на изкуствения интелект и машинното обучение, Windows Defender ATP автоматично открива и отстранява потенциални заплахи.

По-активно партньорство за интегрирани клиентски решения

Инструментите за машинно обучение са толкова добри, колкото данните, които получават. Продуктите за сигурност на Microsoft черпят информация от трилиони различни сигнали, които се вписват в Microsoft Intelligent Security Graph. Майксрософт представя нов програмен интерфейс (API) за свързване на Microsoft Intelligent Security Graph базирани продукти със сигнали от решения, разработени от потребители и технологични партньори, за изготвяне на по-точни данни за потенциални заплахи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

да те пазят меките – все едно да оставиш вълка да пази кошарата…