Майкрософт пуска девет бюлетини за сигурност следващата седмица. Решението за CVE-2012-1889 може да е между тях

0
37

Microsoft Security Bulletin Advance Notification за юли 2012г. съдържа девет бюлетина, които включват три ъпдейта, попадащи в графата „critical“ и шест, които се водят „important“.

Много от потребителите очакват „кръпка“ за CVE-2012-1889 – уязвимост засягаща Microsoft XML Core Services (за която Kaldata вече ви информира), която все още бива използвана без да има излязло конкретно решение за нея.

От Microsoft излязоха с временно решение през юни за въпросната уязвимост, като все още не е сигурно, че компанията ще излезе със сигурен ъпдейт и във вторник, който да коригира уязвимостта.

Бюлетини 1 и 3 са критични, и неприлагането им може да доведе до пълно компрометиране на системата без каквото и да е действие от страна на потребителя.

Споменатите бюлетини засягат, както крайни потребители, така и бизнес-клиенти, и става въпрос за всички версии на ОС Уиндоус. От компанията съветват потребителите да приложат ъпдейтите, веднага след като излязат.

Бюлетин 2 засяга критична уязвимост в браузъра Интернет Експлорър, версия 9, но не и предишни версии. Ако използвате именно деветата версия на браузъра, то е важно да приложите ъпдейта своевременно.

Останалите версии са посочени като важни и би трябвало да се тестват и приложат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари