Майкрософт пуска нова версия на Internet Explorer

2
14

Майкрософт ще пусне нова версия на браузъра си с подобрения на сигурността, обяви Бил Гейтс, цитиран от френския вестник Либерасион.

Това е най-новото решение на Майкрософт, с което ще се подобри софтуера, произвеждан от фирмата-гигант, чест обект на хакерски атаки. Internet Explorer (IE) е най-употребяваният браузър в света.

“Решихме да създадем нова версия на IE и тя ще бъде Internet Explorer 7.0”, обясни Гейтс на конференция в Сан Франциско.

Бил Гейтс уточни, че компанията ще предложи на потребителите анти-вирусна програма, която ще е на пазара до края на годината и че с този проект ще се окаже натиск върху сегашните лидери в антивирусните програми – компаниите Symantec и McAfee.

От Майкрософт не уточняват цената, на която ще се предлага новият продукт, нито дали възнамеряват да пуснат версия за големите предприятия.

Новата версия на браузъра на Майкрософт, подобрен от гледна точка на сигурността, ще помогне на компанията да посрещне ограничената засега, но бързо нарастваща конкуренция на други браузъри, смятат анализатори на софтуерния пазар.

Така например в средата на януари 90,3% от американските интернет-потребители използват Internet Explorer, а едва шест месеца по-рано ползващите продукта на Майкрософт бяха 95,5%.

Най-сериозният конкурент на Internet Explorer e Firefox – безплатен софтуер, който за пръв път заплаши хегемонията на Майкрософт, след Netscape Navigator през ’90-те.

Новата версия на IE, която ще премине през още тестове през лятото, ще има нови програми срещу вируси и шпионски софтуер (Spyware).

Адам Холт, анализатор в JP Moran, предполага, че IE ще може и да се ъпгрейдва чрез интернет, както е при FireFox.

Според Бил Гейтс проблемите със сигурността са най-голямата заплаха за “фантастичния напредък” на технологиите. Той подчерта, че повече от една трета от годишния бюджет от 6 млрд. долaра, който има Майкрософт за развитие и изследвания, се отделя за подобряване на сигурността.
Източник: Investor.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари