Майкъл Дел очаква консолидация сред РС производителите до няколко години

0
56

Най-големите РС производители ще успеят да увеличат пазарния си дял в следващите няколко години благодарение на консолидация на бизнеса си.

Прогнозата е на изпълнителния директор на Dell Майкъл Дел, според когото това е единственият начин пазарът да се справи със свиващите се продажби на персонални компютри.

В момента оглавяваната от Дел компания е третият най-голям производител с пазарен дял от 14.5 процента, докато пред Dell са Hewlett-Packard с 18.5 процента и Lenovo с 20.3 процента.

Според Майкъл Дел същите тези три топ производителя са в състояние да имат общ дял от цели 80 процента в рамките на следващите 5 до 7 години, докато в същото време пазарът става все по-свит и неблагоприятен. По прогнози на IDC доставките на РС-та трябва да паднат с 8.7 процента до края на годината, което е по-сериозен спад от първоначално предвижданите 6 процента. Анализаторската компания не очаква продажбите в сектора да тръгнат нагоре преди 2017 г.

Някогашен лидер в продажбите на персонални компютри, подобно на своите конкуренти днес Dell също страда от сериозен спад, докато повечето потребители се насочват към смартфони и таблети. През 2013 г. компанията отново стана частна, след като бе изкупена в сделка на стойност 24.9 милиарда долара.

„Като частна компания имаме свободата да се фокусираме в стратегията ни за 5-10 години и ни освобождава от нуждата за краткосрочни резултати, която често преследва публичните компании“, коментира Дел, който отново категорично посочва, че Dell не възнамерява да влезе в бизнеса със смартфони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари