Майк Новограц: всички банки и технологични компании преминават към криптовалута

1
2465

Основателят на хедж фонда Galaxy Digital и бивш топ-мениджър на Goldman Sachs Майк Новограц (Mike Novogratz) счита, че днес целият свят става свидетел на мащабната смяна на парадигмата, понеже банките и големите технологични компании вече се подават на тоталното увлечение на всички към криптовалутите.

Тази сутрин Новограц сподели в своя Twitter акаунт, че всички са решили, че криптовалутите са клас активи и това е една от основните причини за тяхното ускорено приемане. Големите банки и технологичните гиганти преминават към биткойн, Ethereum и DeFi и според генералния директор на Galaxy Digital, златото ще престане да бъде популярно и неговата цена ще започне да пада, докато в същото време цената на BTC ще продължи да расте.

Едновременно с това CNBC съобщи, че през последните шест месеца едноименната компания на инвеститора-милиардер Рон Барон (Ron Baron) е продала около 1,5 милиона акции на Tesla. Той е дългогодишен притежател на акции на Tesla и сега вероятно неговата компания иска да направи диверсификация на соите активи и подобно на Tesla да закупи биткойни. Рон Барон прогнозира, че през следващите 10 години цената на една TSLA акция ще нарасне от сегашните $648 на $2000.

Рон Барон обясни решението си с това, че акциите на Tesla са достигнали твърде голям дял в някои портфейли.

Но това не се отнася за неговите 1,125 милиона лични акции на Tesla, които милиардерът запази за себе си.

1.8 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари