Точно в края на месец януари, на 31-ви, онлайн услугата за съхранение на софтуер и програмен код се оказа недостъпна. Оказа се, че системният администратор случайно… е изтрил почти всичко.

Допускайки редица грешки по време на копирането на базата от един сървър към друг, системният администратор от Нидерландия стартирал изтриването на данните от основния сървър. Когато процесът все пак бил спрян, от почти 300 GB данни оцелели едва 4,5 GB.

По погрешка е била изтрита базата, в която са записани запитваниятa и препоръките относно промените в документацията и кодовете на потребителските проекти. Хранилищата са останали цели. В момента, представителите на GitLab публикуват всеки един етап от възстановяването на базата. GitLab отбеляза, че случаят е толкова специален, че на са успели да помогнат нито една от петте системи за резервно съхранение на данните.

Сега се използва архива, ръчно създаден шест часа преди случилото се и компанията се опитва с негова помощ да възстанови данните, но едва ли ще бъде възстановено всичко.

GitLab бе създадена през 2014 година и се опитва да се конкурира с гиганти като GitHub и Atlassian. Преимуществото на GitLab е, че предлага безплатни софтуерни инструменти за работа и запис на код, чиято функционалност може да се разширява от потребителите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
баламите нямат свършекbluewater Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bluewater
bluewater

Глътна вода – удави се. Дотук с опитите да конкурира GitHub.

Анонимен
Анонимен

Дори само съществуването на възможността за такава грешка говори за абсолютен организационен непрофесионализъм.

баламите нямат свършек
баламите нямат свършек

Сега се използва архива, ръчно създаден 6 часа преди случилото се.

Pekлама .