Малките компании не спазват основните принципи на ИТ-сигурността

2
79

Много предприятия са били уличени в недостатъчно сериозно отношение по защитата от киберопасността. И това, въпреки редицата нашумели инциденти в сферата на информационната сигурност през 2016 и 2017 година.

Според едно скорошно проучване, само 14% от малките фирми оценяват способността си да реагират на заплахите в киберпространството и последствията от тях. Същевременно, 55% от анкетираните вече поне веднъж са ставали жертва на кибератаки, а една четвърт от анкетираните са се сблъсквали с изтичане на данни за последните 12 месеца.

Собствениците на малък бизнес оправдават бездействието си с недостатъка на средства и опит за засилване на мерките за ИТ-сигурността. При това, има и доста евтини и лесно приложими методи за осигуряване на ИТ-сигурността, които са отлични за малките и средни предприятия.

Според проучването, жертви на фишинг и социалното инженерство са станали 43 на сто от анкетираните, докато 39 на сто са съобщили, че те като цяло не знаят как да се предпазят от киберопасностите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари