Ръководителят на американската компания Salesforce Марк Беньоф заяви, че социалните мрежи по нищо не се различават от тютюна и захарта – те също нанасят вреда на човека, а тяхната употреба и разпространение следва да бъде ограничено. Беньоф предлага регулаторът да бъде правителството.

Всички най-нови изследвания показват, че хората все повече зависят от социалните мрежи. Някои страни вече ограничават достъпа до социалните мрежи на лица до 16 години, а ръководството на Facebook призна, че компанията е „родила чудовище“. Проблемът се задълбочава от феномена с фалшивите новини и способността на социалните мрежи да влияят на политическата обстановка. Беньоф счита, че е е време правителството да поеме контрола и регулацията на подобните ресурси.

Трябва да се използват същите похвати, като при тютюневата индустрия. Знаем, че цигарите вредят на здравето и предизвикват зависимост. Тези технологии също имат способността да изграждат навици и привикване, при това разработчиците непрекъснато усъвършенстват продуктите си и ги правят все по-пристрастяващи„.

Според ръководителя на Salesforce, няма принципна разлика между финансовата индустрия, хранителната промишленост и сферата на високите технологии. И трите сектора трябва да бъдат регулирани по еднакъв начин.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пенчо
Пенчо

Право думат

Ратнемок
Ратнемок

Надписът „Тютюневият дим вреди на…“ и повишаването на цените по никакъв начин не регулира вредата от цигарите! Какво остава за регулация на соцмрежа

Анонимен
Анонимен

Гуантанамо :
писането убива.

Вихър Спокойния
Вихър Спокойния

Абе тия що не си гледат техните си задници, а ще налагат „регулиране“. Всеки си има глава на раменете, да мисли. Това “ регулиране “ си е чист Контрол над хората