Facebook хвърли поредна бомба и за кой ли път ръководните фигури на компанията са принудени да дават обяснения. Сега е ред на главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг да се черви по телевизията. Тонът му в интервю за CNN Business обаче не беше никак смекчен и извинителен, каквито изявления сме свикнали да чуваме от компанията след скандала с Cambridge Analytica.

Темата беше скорошния репортаж на New York Times, който разкри, че Зукърбърг на моменти е подценявал скандалите и не е проявявал загриженост като е прехвърлял отговорността на други. Зукърбърг не адресира директно много от твърденията за поведението на Facebook, но ги определи като неточни, завявайки, че „не е убеден, че докладът е точен“.

Репортажът на New Tork Times, който е базиран на интервюта с 50 души, показа, че Зукърбърг  и дясната му ръка във Facebook, оперативният директор Шерил Сандбърг, били „твърде разсеяни от личните си проекти“ и не обръщали особено голямо внимание на проблемите в компанията. Междувременно Зукъбръг искал да се съсредоточи върху технологиите и да остави политиката на Сандбърг.

Публикацията на The New York Times твърди, че Facebook се е опитвала да дискредитира критици чрез наемане на ПР фирмата Definers, която да ги свързва с милиардера Джордж Сорос и да обвинява него и критиците, че имат план за умишлено сриване на компанията.

Официалният отговор на Facebook отхвърли всички тези обвинения. Компанията заяви, че и Зукърбърг и Сандбърг са изцяло посветени на решаването на проблемите.

Запитан дали ще се оттегли като лидер на компанията Зукърбърг уклончиво отговори, че се надява със Сандберг да работят заедно много години напред.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за