Вчера ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг се изправи пред Европейския парламент във връзка със скорошното мащабно изтичане на данни. Зукърбърг се извини и обяви намеренията си да не допуска подобни скандали в бъдеще.

Марк призна вината на своята компания и заяви, че служителите на Facebook са били твърде безотговорни. Но сега той променя стратегията на Facebook и се фокусира върху безопасността на потребителските данни.

Този процес засяга най-вече щата на служителите в компанията. Зук обеща да увеличи броя на хората, занимаващи се с безопасността на потребителските данни.

Това може да окаже влияние върху нашите доходи. Но конфиденциалността на информацията винаги ще бъде приоритет за нас“ – каза Зукърбърг.

Марк сподели, че се проверяват всички Facebook приложения. Вече са проверени няколко хиляди приложения за наличието на подозрителна активност. От проверените са изтрити 200 приложения, понеже злоупотребяват с потребителските данни.

Освен това, Facebook потребителите ще имат по-голям контрол върху информацията, записвана в сървърите на компанията. Тя ще може изцяло да бъде изтривана.

Що се отнася до фалшивите новини, Зукърбърг каза, че Facebook води активна борба срещу недостоверните източници. Премахват се акаунти, разпространяващи фалшива информация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари