Марк Зукърбърг обяви универсалния интернет достъп за глобален приоритет

0
25

Съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг обяви необходимостта от равен и пълен достъп до интернет като приоритет в световен мащаб.

Изказването си предприемачът направи по време на своя реч пред Общото събрание на Организацията на обединените нации.

Зукърбърг посети 70-тата годишна сесия на асамблеята, където най-напред се обърна пред Конференцията за устойчиво развитие на ООН а след това изнесе още една реч на Форума за частния сектор на ООН, където гости бяха още генералният секретар на организацията Бан Ки-мун и немският канцлер Ангела Меркел.

„Свързването на целия свят е едно от фундаменталните предизвикателства на нашето поколение. Повече от четири милиарда души все още нямат глас онлайн“, посочи Зукърбърг.

Той призова всички страни да участват в изпълнението на „Декларацията за свързване“, която посочва, че интернет достъпът е „от първостепенно значение за постигането на целите на човечеството“.

Поддръжници на този план са още фонданцията на Бил и Мелинда Гейтс, TED, основателят на Wikipedia Джими Уелс и др. До момента събраните средства надхвърлят 25 милиарда долара, като 3.3 милиарда идват от САЩ, Канада и Германия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари