Марк Зукърбърг обясни защо Доналд Тръмп е блокиран във Facebook и Instagram

16
3709

Основателят и генерален директор на Facebook Марк Зукърбърг в своя Facebook акаунт обясни какви са причините за блокирането на акаунта на Доналд Тръмп. Най-голямата в света социална мрежа забрани на действащия президент на САЩ да публикува каквито и да било материали докато напусне най-високия пост на тази страна.

Марк Зукърбърг каза:

„Шокиращите събития от последните 24 часа съвсем ясно показват, че президентът Доналд Тръмп възнамерява докато заема този висок пост, да подкопава мирния и законен преход на властта към избрания от народа Джо Байдън.

Всички тези действия предизвикаха безпокойството на хората не само в САЩ, но и в целия свят. Ние премахнахме тези изявления, понеже решихме че ефектът от тях, а вероятно и тяхната цел, е да се предизвика продължаване на насилието.

След като Конгресът потвърди резултатите от изборите, приоритетна задача за нашата страна трябва да стане осигуряването на мира и на демокрацията през останалите 13 дни управление на Тръмп.

През последните няколко години ние позволихме на президента Тръмп да използва нашата платформа в съответствие с нашите правила. Той можеше да премахва съдържание и да публикува постове, които нарушават нашата политика. Но ние позволихме това, понеже считаме че обществото има право на максимално свободен достъп до всякакви изказвания, дори и много спорни. Но днешният контекст принципно се различава от всички възможни правила за използване на нашата платформа, която този път бе използвана за подстрекателство срещу демократично избраното правителство.

Ние считаме, че са твърде големи рисковете да позволим на президента да продължи да използва нашата онлайн услуга през това време. Ето защо ние увеличаваме времето на блокиране на неговите акаунти във Facebook и Instagram за неопределен срок. Блокирането ще продължи минимум през следващите две седмици докато мирния преход за предаване на властта не приключи“.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари