Известният милиардер и инвеститор Марк Кюбан е сигурен, че тайната на успеха в бъдещето ще бъдат изследванията и разработките на изкуствения интелект. Компаниите, които не използват невронни мрежи и дълбокото машинно обучение, ще загубят. А тези, които успеят да развият ИИ, ще спечелят милиарди, а след това и трилиони долари.

Първият собственик на финансово състояние в размер на трилиони долари ще бъде специалист по изкуствен интелект и свързаните с него области, намерил ново приложение на тази технология и успял да се възползва от нейния колосален потенциал. Тази прогноза даде предприемачът и инвеститор Марк Кюбан на фестивала SXSW в Остин.

Кюбан каза още, че е разбрал от свои източници, че след внедряването на ИИ, доходът на Google е нараснал с $9 милиарда. „Каквото и да изучавате и развивате в момента, ако не започнете възможно най-бързо да внедрявате дълбоко машинно обучение, невронни мрежи и ИИ, неизбежно ще загубите“ – каза още Кюбан за CNBC.

Предприемачът подчерта, че в света е започнал процес на автоматизация на това, което е вече автоматизирано и по този начин много професии се заемат от машините. „Аз не бих искал да стана счетоводител, кредитен инспектор или ревизор. Предпочитам да стана философ“ – подчерта милиардерът на SXSW.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Михаил Вохам
Михаил Вохам
2 години

Много е просто с Изкуствения интелект – дърпаш шалтера – и няма нито ток, нито ИИ.
Изобщо колкото човек се държи по-далеч от тази проказа – технологиите, толкова по-щастливо ще живее.
– Никакви дигитални валути или блокчейн
– Никакви гласови асистенти
– Никаква виртуална реалност
– Никакъв Изкуствен интелект!
Използувайте прости и базисни технологии и животът ви ще е прост и хубав. А технократите като този Кюбан, Мъск, Безос, Курцвейл и подобни ще ядат интегрални схеми и транзистори в опит да ородадат ненужната си технология.