Маскирани като пияници нюйоркски полицаи ще ловят крадци на високотехнологични джаджи

1
28

В големите градове на САЩ, които са доста пренаселени, е обичайно явление хора с много добри финансови възможности да използват градския транспорт. Едно от най-предпочитаните превозни средства в Ню Йорк е метрото, което позволява на всякакви хора да пътуват бързо и евтино. Там обаче „работи” и един нов вид крадци, които са специализирани в отмъкването на високотехнологични джаджи. Нюйоркската полиция има намерение да приложи нова тактика, за да прекъсне порочната практика, предаде Gizmodo.

Абсолютни фаворити на джебчиите са подпийналите бизнесмени, които се возят късно вечер в метрото, за да стигнат до дома си. Заможните лица обикновено носят скъпи смартфони и таблети. Устройствата са лесни за крадене и пласиране, и поради това са любим обект на кражби. Само през тази година във влаковете на Ню Йорк грабежите са се увеличили с 16%. Органите на реда не са се примирили с този факт и имат план за действие.

Подготвят се десетки полицаи, които ще бъдат пуснати в метрото, за да ловят крадците. Агентите ще работят под прикритие и ще бъдат маскирани като заможни пияници със скъпи вещи – любимата жертва на обирджиите. Очаква се новата мярка да даде бърз резултат и да изчисти джебчиите от градския транспорт.

Работата с агенти под прикритие е широко застъпена в американската полиция и доста често е единствения начин, по който могат да бъдат сгащени най-опитните престъпници.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари