Масово гонят пирати, споделящи песни на Принс

0
4

Скорошната смърт на Принс предизвика повишен интерес към музикалното му творчество и в интернет се завъртяха множество албуми, концерти и редки изпълнения, които потребителите споделят през торент сайтове. По данни на TorrentFreak, поне 100 000 души имат достъп до пиратската музика на Принс през популярния тракер KickassTorrents.

И както може да предположите, това не се харесва на всички.

Американските власти обявиха своеобразна война на всички онези потребители, които свалят незаконно съдържание на Принс, а начело на усилията стои компанията Web Sheriff, която бе наета от самия изпълнител приживе, за да се бори с пиратстването на музиката му. Само за една седмица след смъртта му, Web Sheriff е изпратила на Google точно 1265 искания за сваляне на линкове към пиратско съдържание от търсачката на компанията. За сравнение, месец по-рано исканията на Web Sheriff са били само 278.

Самият Принс работеше почти десетилетие с Web Sheriff за блокирането на пиратското разпространение на неговото творчество. Компанията се занимава с изпращането на искания за сваляне на линкове и издирването на потребители, които публикуват съдържание с нарушени авторски права.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за