Масово свалят клипове с „Pixels“ в заглавието заради DMCA

0
37

Интернет определено не се нуждае от още една причина да мрази новия филм Pixels на Адам Сандлър, който вече бе заклеймен от критиката, но това не означава, че няма да получи такава.

Малко позната компания за защита на авторските права се позова на DMCA, за да поиска масовото сваляне на клипове в сайта за видео споделяне Vimeo. Тяхното прегрешение – те съдържат думата „Pixels“ в заглавието си.

Исканията за премахване на съдържанието са отправени от организация с името Entura International, която се самоопределя като „анти-пиратска група“, но всъщност е по-скоро трол по авторските права. Уж действайки от името на холивудското студио Columbia Pictures, което издава филма, Entura е поискала свалянето на голям брой клипове, които нямат нищо общо със злополучната лента. Нещо повече, почти всички са във Vimeo от много дълго време и са на очевидно напълно различна тематика.

Такъв е случаят с късометражния филм Pixels от 2006 г., който е създаден от филмовия колектив NeMе. Въпреки, че не нарушава нито едно от авторските права на Columbia Pictures, видеото е било отбелязано като нарушител, а авторите му са били заставени да дадат поредица от обяснения.

Още по-парадоксално е, че в списъка на клипове, които трябва да бъдат премахнати, фигурира дори трейлър на Pixels. Същото се отнася и до CGI видео с продължителност 2 минути, в което някои герои от филма оживяват.

Засегнатите автори на видео съдържание се обединяват около идеята да отправят контра искане, но поне за момента съдържанието си остава свалено, тъй като Vimeo автоматично се съгласява с искания, позоваващи се на DMCA.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари