Махат пародиите за Хитлер от YouTube

2
43

Филмовото студио, което е отговорно за носителят на награди филм Der Untergang е поискало от видеопортала YouTube да премахне някои от пародиите, в които са използвани кадри от сцената в бункера на Хитлер. Филмът е копродукция на Германия и Австрия.

Все още в YouTube са налични стотици от пародиите, но някои от най-популярните клипове вече са премахнат, а вместо тях излиза уведомителен надпис, в който се казва, че клиповете са изтрити заради нарушаване на авторските права. Може би подобна ще е съдбата и на останалите клипове съдържащи кадри от филма.

Според TechCrunch, чистката на пародийните клипове е започнала с най-актуалния към момента, който е за изгубения прототип на iPhone 4G намерен в една бирария от случаен посетител. Последвали са останалите хитови клипове. Една от най-популярните пародии беше тази за банването на Хитлер от мрежата на Xbox Live. Тя беше регистрирала четири милиона преглеждания.

Пародиите съдържаха оригинална сцена от филма Der Untergang когато Хитлер научава, че не може да спечели войната и побеснява докато е в бункера си заедно с някои висши ръководители от неговото обкръжението. Оригиналното озвучаване е на немски, а шегаджиите в световната мрежа поставяха английски субтитри с измислен текст за да се получи пародийният ефект. Обект на пародиите бяха най-различни популярни теми.

По повод на атаката срещу пародиите се появи специално клипче по темата, което пак е базирано на прословутата сцена в бункера. Можете да го видите ако последвате тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари