fbpx
1.1 C
София

Махнаха от Facebook опцията за преглеждане на това кой ви е изтрил от списъка си

Най-четени

Една от най-интересните възможности, които бяха забелязани в новите профилни страници на социалната мрежа Facebook, беше опцията за преглеждане на това кой и кога е решил да ви премахне от списъка си с приятели. Функцията беше достъпна за потребителите, които са активирали новия Timeline. Те можеха да разглеждат списъци с хората, които са добавяли към приятелите си през годините. Потребителите, които не се числят към настоящите приятели се разпознаваха по бутона „Добави приятел”, който се намираше отдясно на имената им. Оказва се, че това не е било функция, а бъг, който вече е оправен, информира Mashable.

Преглеждането на хората, които са решили да прекратят приятелството си с вас вече не е възможно, без значение дали ползвате новия или стария вариант на Facebook профилите. Потребителите, с които вече не сте приятели, просто са премахнати от годишните списъци, които показват хронологията на приятелствата. Наличието на подобна възможност изглеждаше странно още от началото, когато някои потребители откриха какво може да се прави с новите профили. По принцип политиката на лидера при социалните мрежи е да държи подобна информация в тайна.

По същия начин се процедира и с преглеждането на чужди профили. Ръководството на Facebook категорично е заявявало в миналото, че няма никакви намерения да въвежда опция, която да показва на даден потребител кой е преглеждал профила му. Това е възможно само с помощта на специални приложения, но за да работят те е нужно както посетителят на профила, така и неговият собственик да са се съгласили да споделят данните си със съответното приложение.

Междувременно стана ясно, че Facebook смята да създаде собствен комитет за политическа дейност, който ще се занимава с лобиране във връзка с нуждите на социалната мрежа. Сайтът харчи все повече пари за да прокарва интересите си в сферата на американската политика и законодателството. Очаква се количеството на отделяните суми да се увеличава.

Подобен комитет действа от години в Microsoft. Редмъндската компания харчи доста големи суми за лобиране. В момента отделяните пари по тази линия се движат около 9 милиона долара годишно, но в миналото бюджетът на Microsoft за прокарване на политически интереси беше още по-голям. Сумите, които харчи социалната мрежа Facebook са далеч по-скромни, но нейните дейности са много по-тясно специализирани от тези на Microsoft, което обяснява това явление.

Facebook ще дава пари в полза на предизборни кампании за кандидати, които ще работят за изработването на закони в сферата на сигурността в интернет, регулациите на достъпа до мрежата и защитата на авторските права в онлайн пространството.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини