Към днешна дата съществуват много музикални стрийминг услуги, като Spotify, Apple Music, Tidal, Pandora и други. Google Play Music не е най-популярният сред тях, но гигантът полага максимални усилия, за да поправи това. В блога на компанията се появи съобщение за глобално преосмисляне на услугата. Google възнамерява да използва машинно обучение, за да разбира каква музика харесва потребителя, вземайки в предвид данните за местоположението, активността и дори времето, за да предоставя персонализирани препоръки. Заедно с това, приложението се очаква да получи редизайн на потребителския интерфейс.

Основният екран на Google Play Music непрекъснато ще се адаптира към предпочитанията на потребителите и слушаната от тях музика. Например, ако в списъка за възпроизвеждане, към който е абониран потребителя, е добавена нова песен, то тогава той ще разбере за това на началния екран. Ако е планирано пътуване, то услугата ще осигури по-добра селекция от тракове за пътуване. Но най-важното е, че Google Play Music позволява слушане на музика, дори и ако изгубите връзка с Интернет. Освен възможността за ръчно изтегляне на плейлисти, или песни в офлайн режим, услугата ще запази наскоро прослушаните песни за достъп в автономен режим.

Новата версия на Google Play Music ще стане достъпна тази седмица за платформите Android, iOS и в уеб за 62 страни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари