Мащабно проучване откри формулата на продуктивността: работете 52 минути, почивайте 17

2
28

Ново мащабно проучване твърди, че е намерило формулата за идеалната продуктивност, която може да бъде постигната на работното място: работете 52 последователни минути, след което оставете компютъра настрана за 17-минутна почивка.

Заключението идва от компанията за софтуер за управление на човешки ресурси DeskTime, която е прегледала огромно количество данни относно работата на служителите в офиса и е открила интересна тенденция сред най-добрите от тях.

„Причината, поради която 10-те процента най-продуктивни служители успяват да вършат работата си толкова добре е, че те разглеждат работното си време като спринт дисциплина“, обяснява Джулия Гифърд от DeskTime.

Това означава, че служителите „спринтират“ в работата си цели 52 минути без почивка, след което следва пауза за отдих с продължителност 17 минути.

Разбира се, тези средни стойности не трябва да се приемат абсолютно. Така както средното семейство няма 2.5 деца, така едва ли всички служители достигат върхова производителност, когато работят точно 52 минути. В по-широки граници става въпрос за работен период от около час, последван от почивка с дължина 15-20 минути.

Компанията препоръчва времето за почивка да бъде оползотворено в кратка разходка, леки упражнения или похапване на храна, богата на глюкоза.

Данните на DeskTime не претендират за пълна изчерпателност, тъй като са събрани от само компании, които ползват техния софтуер. Въпреки това на ден програмата на DeskTime събира информация за работата с компютър в офиса от повече от 5.5 милиона логвания.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
nickywiresliderum Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nickywire
nickywire

Някой да каже това (частта за почивката най-вече) на моя шеф 🙂

sliderum
sliderum

Те като че ли, всички хора на света работят с компютър.